Frigaruile de pui cu legume la cuptor se pot prepara la fel de bine atat pe gratar cat si in cuptor. Este o reteta cu carne de pui delicioasa.
Legumele se spala bine si li se curata coaja sau li se scot/taie cotorul dupa caz.
Morcovii si dovlecei se taie felii subtiri ,iar ceapa si ardeiul gras se taie cuburi de marimea bucatilor de pui.
Se taie pieptul de pui in fasii lungi,apoi in cuburi de 2 cm.
Se amesteca intr-un vas carnea si legumele si se toarna peste ele ,sos soia ,se presara piper macinat,oregano si uleiul. Le tinem la macerat 30 de minute.
In fiecare frigaruie se infige la alegere cate o felie /cubulet de carne si legume.
N-am ales varianta sa le frig pe gratarul cu carbuni ,ci pe gratarul cuptorului.
Le-am intins usor pe grilajul cuptorului si le-am fript in cuptorul incins 30 de minute.
Am avut grija ,sa introduc in cuptor sub frigarui,pe alt rand, o tava .
Frigaruile de pui cu legume la cuptor se servesc cu cartofi prajiti si salata proaspata.
Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...
Steluțe sărate a la TimeaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj