Friptura cu capere

Se condimenteaza carnea cu sare si piper. Se curata ceapa si legumele, si se tai marunt. Se pune untura la incins si, amestecand continuu, se prajeste

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 felii friptura (a cate 150 g)
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • 2 cepe rosii
  • 300 g morcovi
  • 200 g telina
  • 200 g napi
  • 2 linguri untura
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura boia dulce
  • ¼ l supa de pui
  • 1 foaie de dafin
  • ½ lingurita maghiran
  • 4 felii lamiae
  • 1 lingurita capere
  • 2 linguri unt
  • 1/8 l smantana
  • 1/8 l supa de pui

Mod de preparare

Se condimenteaza carnea cu sare si piper. Se curata ceapa si legumele, si se tai marunt. Se pune untura la incins si, amestecand continuu, se prajeste carnea timp de 6 minute, dupa care se scoate din tigaie. Se rumenesc putin legumele si un sfert de ceapa, se presar cu faina si boia, iar apoi se toarna ¼ l supa de pui si se lasa pe foc pana clocoteste. Se adauga maghiranul, caperele, foaia de dafin si feliile de lamaie. In aceasta zeama se fierbe inabusit carnea. Se topeste untul, si se calesc legumele si ceapa ramasa. Se adauga 1/8 l supa si se fierbe acoperit cu un capac timp de 5 minute. Carnea si legumele se asaza pe farfurii. Sosul se amesteca cu smantana si se fierbe 2-3 minute.
Se serveste cu orez fiert.

Alte retete carne recomandate

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Dovlecei umpluti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu pere si mere

Dupa ce ca nu sunt multe, au inceput sa se si strice, perele si merele, ele sunt subiectul zilei de azi. Le-am adunat si eu,...

Desert placinta cu pere si mere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca