Friptura cu sos dulce

Prajim ceapa in ulei, adaugam usturoiul, ghimborul si curry, amestecam 2-3 minute, iar daca scade zeama mult, adaugam putina apa. Apoi adaugam gemul,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • La amestecul de baza:
  • 2 felii groase de paine (fara coaja)
  • 250 ml lapte
  • 2 cepe rosii
  • taiate marunt
  • 250 ml ulei
  • 3 catei mari de usturoi pisati
  • 8 ml ghimbir macinat
  • 25-50 ml praf de curry
  • 12
  • 5 ml gem de caise moale
  • 1 ou mare
  • batut
  • 50 ml frisca (poate lipsi)
  • 1 kg pulpa de oaie fiert
  • taiata marunt
  • 25 ml zeama de lamaie
  • coaja de la 2 lamai
  • razuita fin
  • 12 migdale curatate de coaja
  • pisate
  • 8 frunze proaspete de lamaie sau 4 foi de dafin
  • ardei macinat
  • sare
  • deasupra:
  • 3 oua mari
  • batute
  • 375 ml lapte
  • 2 ml curcuma
  • ardei iute macinat
  • sare

Mod de preparare

Prajim ceapa in ulei, adaugam usturoiul, ghimborul si curry, amestecam 2-3 minute, iar daca scade zeama mult, adaugam putina apa. Apoi adaugam gemul, amestecam bine si lasam sa se raceasca. Inmuiem feliile de paine in 250 ml lapte, apoi le zdrobim cu o furculit. Batem oul, adaugam frisca, punem sarea si ardeiul. Prelucram carnea impreuna cu pasta de paine, cu amestecul de ceapa si gem si de ou cu smantana, iar la urma adaugam zeama si coaja de lamiae. Ungem o tava cu margarina si punem in ea compozitia de carne. Presaram deasupra migdalele, intepam cu frunzele de lamaie si prajim in cuptorul preincalzit aprox. 15 minute. Batem ouale impreuna cu lapte, curcuma, sare, ardei, apoi turnam acest amestec peste compozitia de carne prajita pe jumatate. Mai prajim 25-30 de minute.
Alte retete recomandate

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa