Friptura cu sos dulce

Prajim ceapa in ulei, adaugam usturoiul, ghimborul si curry, amestecam 2-3 minute, iar daca scade zeama mult, adaugam putina apa. Apoi adaugam gemul,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • La amestecul de baza:
  • 2 felii groase de paine (fara coaja)
  • 250 ml lapte
  • 2 cepe rosii
  • taiate marunt
  • 250 ml ulei
  • 3 catei mari de usturoi pisati
  • 8 ml ghimbir macinat
  • 25-50 ml praf de curry
  • 12
  • 5 ml gem de caise moale
  • 1 ou mare
  • batut
  • 50 ml frisca (poate lipsi)
  • 1 kg pulpa de oaie fiert
  • taiata marunt
  • 25 ml zeama de lamaie
  • coaja de la 2 lamai
  • razuita fin
  • 12 migdale curatate de coaja
  • pisate
  • 8 frunze proaspete de lamaie sau 4 foi de dafin
  • ardei macinat
  • sare
  • deasupra:
  • 3 oua mari
  • batute
  • 375 ml lapte
  • 2 ml curcuma
  • ardei iute macinat
  • sare

Mod de preparare

Prajim ceapa in ulei, adaugam usturoiul, ghimborul si curry, amestecam 2-3 minute, iar daca scade zeama mult, adaugam putina apa. Apoi adaugam gemul, amestecam bine si lasam sa se raceasca. Inmuiem feliile de paine in 250 ml lapte, apoi le zdrobim cu o furculit. Batem oul, adaugam frisca, punem sarea si ardeiul. Prelucram carnea impreuna cu pasta de paine, cu amestecul de ceapa si gem si de ou cu smantana, iar la urma adaugam zeama si coaja de lamiae. Ungem o tava cu margarina si punem in ea compozitia de carne. Presaram deasupra migdalele, intepam cu frunzele de lamaie si prajim in cuptorul preincalzit aprox. 15 minute. Batem ouale impreuna cu lapte, curcuma, sare, ardei, apoi turnam acest amestec peste compozitia de carne prajita pe jumatate. Mai prajim 25-30 de minute.
Alte retete recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de crinkles cu portocala

Reteta de crinkles cu portocala este una destul de cautata in perioada sarbatorilor de iarna, iar eu am pregatit o portie...

Reteta de crinkles cu portocala
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca