Friptura de carne macra la tava

Pentru friptura la tava se alege came macra de la pulpa sau de la coada. Se sareaza si se tine o jumatate de ora. Se asaza intr-o tava cu ceapa taiata felii subtiri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne macra
  • 3 cepe mijlocii
  • 1 lingura untura
  • 1 lingura bulion
  • sare.

Mod de preparare

Pentru friptura la tava se alege came macra de la pulpa sau de la coada. Se sareaza si se tine o jumatate de ora. Se asaza intr-o tava cu ceapa taiata felii subtiri si cu o lingura de untura. Se rumeneste pe ambele parti, apoi se toarna cateva linguri de apa si se tine pe masina sa fiarba acoperit 1 . — 2 ore, adaugand din cand in cand putina apa, pana se fragezeste. Cand carnea este fragezita, se unge cu untura si se da la cuptor unde se tine descoperita pana se rumeneste. Cand este gata, se scoate, se taie felii subtiri si se tine la cald.
Intre timp se face repede urmatorul sos: se scurge grasimea din tava, iar in zeama care a ramas, se adauga 1 — 2 linguri de apa si putin bulion de rosii. Se lasa sa dea cateva clocote, amestecand cu lingura pentru a se lua toata rumeneala de pe fundul tavii. Sosul se strecoara si se toarna fierbinte peste friptura.


Friptura la tava se serveste cu garnitura de macaroane fierte si oparite cu unt, sau cu cartofi.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...