Pentru friptura la tava se alege came macra de la pulpa sau de la coada. Se sareaza si se tine o jumatate de ora. Se asaza intr-o tava cu ceapa taiata felii subtiri.
Pentru friptura la tava se alege came macra de la pulpa sau de la coada. Se sareaza si se tine o jumatate de ora. Se asaza intr-o tava cu ceapa taiata felii subtiri si cu o lingura de untura. Se rumeneste pe ambele parti, apoi se toarna cateva linguri de apa si se tine pe masina sa fiarba acoperit 1 . — 2 ore, adaugand din cand in cand putina apa, pana se fragezeste. Cand carnea este fragezita, se unge cu untura si se da la cuptor unde se tine descoperita pana se rumeneste. Cand este gata, se scoate, se taie felii subtiri si se tine la cald.
Intre timp se face repede urmatorul sos: se scurge grasimea din tava, iar in zeama care a ramas, se adauga 1 — 2 linguri de apa si putin bulion de rosii. Se lasa sa dea cateva clocote, amestecand cu lingura pentru a se lua toata rumeneala de pe fundul tavii. Sosul se strecoara si se toarna fierbinte peste friptura.
Friptura la tava se serveste cu garnitura de macaroane fierte si oparite cu unt, sau cu cartofi.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii