Friptura de curcan cu legume si sos de rosii

Un preparat usor si tare gustos care poate fi servit atat la pranz, cat si la cina! Retete dietetice

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 buc piept de curcan
  • sare
  • piper
  • boia
  • condimente pentru pasare
  • 1 buc ceapa rosie
  • 3 catei usturoi
  • 1 morcov mai mic
  • 1/2 jumatate ardei kapia
  • 50 ml ulei de masline cu rozmarin
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 kg cartofi rosii
  • verdeturi pentru cartofi Kotanyi
  • ulei
  • salata de sfecla rosie
  • castraveti murati

Mod de preparare

Se spala bine pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa, apoi se taie in bucati potrivite (dupa preferinte). Se condimenteaza cu sare, piper, boia, condimente si se amesteca bine cu putin ulei. Se lasa la rece in jur de o jumatate de ora (se poate si mai mult, eu nu am avut la dispozitie decat atat).

Se ia o tava care se stropeste cu ulei si se asaza bucatile de carne.

Ceapa se curata si se taie felii. La fel si usturoiul, se curata si se taie feliute. Ardeiul kapia se spala si se taie fasii. Morcovul se curata si se taie rondele. Toate acestea se asaza peste bucatile de carne, se mai stropeste cu uleiul cu rozmarin, se mai condimenteaza cu sare, piper si condimentele pentru pasare.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 190-200 de grade C, pentru cca. 10 minute,dupa care se scoate si se toarna vinul. Se acopera tava si se da la cuptor din nou pentru 30 de minute. Se poate verifica si mai repede si se mai stropeste carnea cu sosul din tava. Cand este aproape facuta, se toarna sosul de rosii in tava si se da din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute, la 180 de grade C.

Se serveste cu cartofi aurii pregatiti astfel: se curata cartofii si se taie in patru pe lungime. Se pun la fiert in apa cu sare si, cand sunt aproape fierti, se scurg de apa si se pun intr-o tava. Se stropesc cu putin ulei, se condimenteaza cu sare daca mai este nevoie si se presara verdeturile pentru cartofi. Se da tava la cuptor la 200 de grade C, pana se rumenesc frumos si devin usor crocanti. Se poate introduce tava cu cartofi odata cu friptura.

Se serveste alaturi de muraturile preferate, noi am preferat salata de sfecla rosie si castraveti murati.

Pofta buna!

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

Iată rețeta cea mai simplă de pancakes pufoase cu banane și afine, gata în doar câteva minute. Un mic dejun...

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise