Friptura de iepure

Facem o marinata din apa, un pahar de otet, sare, o foaj* de dafin si piper boabe. Se pune carnea spalata in aceasta solutie si Se lasa citeva ore. S

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 iepure sau pulpele din spate si din fata
  • 1 pahar de otet
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper boabe
  • usturoi
  • verdeata tocata
  • tarhon
  • 100 g slanina afumata
  • 50 g unt

Mod de preparare

Facem o marinata din apa, un pahar de otet, sare, o foaj* de dafin si piper boabe. Se pune carnea spalata in aceasta solutie si Se lasa citeva ore. S? scoate, se sterge cu un prosop curat, apoi se impa neaza cu slanina afumata si se unge cu unt cald. Se sareaza usor si pune in tava de friptura cu o ceasca de apa calda si citeva boabe cje piper. Tava se introduce in cuptorul cald si se lasa o ora la foc iute. intoarce apoi, se unge cu sosul din tava si se continua frigerea. Cind carnea devine aurie, se scoate din cuptor,' se asaza pe un platou si Se taie felii mari. Se inconjoara cu garnitura de legume si se stropeste cu sosul in care s-a facut.

Se serveste imediat, cu salata de sezon, presarata cu verdeata tocata in amestec cu putin tarhon. Dupa gust, verdeata se poate pune la friptura atunci cind se intoarce, dupa o ora de frigere.

Alte retete recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu...

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca