Friptura de iepure

Carnea se curata de pielite si se impaneaza cu feliutele de slanina si bucatele de usturoi. Se pune apoi intr-o tava carnea, se adauga vinul, putina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de iepure
  • feliute de slanina
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 jumatate pahar vin
  • 1 pahar apa
  • sare
  • piper
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita mustar
  • ulei
  • 1 foaie dafin

Mod de preparare

Carnea se curata de pielite si se impaneaza cu feliutele de slanina si bucatele de usturoi. Se pune apoi intr-o tava carnea, se adauga vinul, putina apa, boabe de piper si o frunza de dafin. Se baga la cuptor, sa se friga incet, la foc mic. Carnea se intoarce din cand in cand si se unda cu sosul din tava. Dupa ce carnea s-a rumenit, se adauga mustarul si smantana in sos.


Se serveste cu cartofi pai, orez sau sparanghel.

Alte retete:

Placinta cu dovleac Ardei umpluti Sarmale de post

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...