Friptura de iepure

Spinarea si pulpele iepurelui se curata, se spala si se impaneaza cu slanina, apoi se sareaza si se pune intr-o tava unsa cu unt. Morcovu, pastarnacu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • partea din spate a unui iepure
  • 100 gr slanina
  • 2 linguri unt
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 cepe
  • 6-7 linguri otet
  • sare
  • cateva boabe de piper
  • cateva boabe de ienibahar

Mod de preparare

Spinarea si pulpele iepurelui se curata, se spala si se impaneaza cu slanina, apoi se sareaza si se pune intr-o tava unsa cu unt. Morcovu, pastarnacul, patrunjelul si ceapa se taie marunt si se adauga in tava cu carne. Se adauga 4 linguri de otet, 4 linguri de apa, piperul, ienibaharul si se pune friptura in cuptorul incins. Se stropeste continuu carnea cu sosul din tava. Dupa ce e gata se scoate friptura si se taie felii. Sosul se mai lasa la scazut si i se mai adauga putina apa si cateva linguri de otet. Dupa ce a dat de cateva ori in clocot se serveste impreuna cu friptura.


Friptura se serveste garnisita cu felii de lamaie si cu garnitura de legume sau orez.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac

Rulada de porc

Friptura de vita la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii