Friptura de iepure cu smantana

Friptura de iepure cu smantana este o reteta simpla si gustoasa care poate fi servita de Paste. Ingredientele pentru aceasta reteta sunt: carne de iepure, ceapa, ienibahar.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 bucati (portii) de carne de iepure
  • o lingura untura
  • o lingura faina
  • o lingura unt proaspat
  • 1 pahar smantana
  • 2-3 boabe ienibahar
  • ceapa tocata
  • sare.

Mod de preparare

Mancarea cu carne de iepure va fi o intotdeuna o reusita pe masa ta. Intr-o cratita se pune o lingura de untura in care se prajesc usor bucatile de iepure. Se adauga jumatate de pahar de apa, ceapa tocata, ienibaharul, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic timp de jumatate de ora.

Daca scade prea mult, se mai adauga o lingura, doua de apa. Faina bine amestecata cu smantana se toarna peste carne, se adauga doua linguri de apa, untul, sarea, se acopera si se lasa sa mai fiarba foarte incet 15—20 min. Astfel va iesi o friptura de iepure excelenta care poate fi adaugata si in meniul de Paste.


Se serveste cu mamaliguta calda.

Alte fripturi recomandare recomandate:

Rulada de iepure

Firptura de vita

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii