Friptura de iepure cu sos de vin

Se marineaza carnea citeva ore, se scoate si se sterge cu un prosop curat. Se sareaza si se lasa sa stea asa o jumatate de ora. Se pune car­nea in

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 iepure sau pulpele din spate de la un iepure mare
  • sare
  • 1 cren­guta de cimbru
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 cana de supa
  • piper boabe
  • 1 pahar de vin rosu
  • verdeata

Mod de preparare

Se marineaza carnea citeva ore, se scoate si se sterge cu un prosop curat. Se sareaza si se lasa sa stea asa o jumatate de ora. Se pune car­nea in tava de friptura cu o cana de supa si o ceasca de ulei, cu putina sare si citeva boabe de piper. Se frige la foc iute o ora, apoi se intoarce si se adauga vinul si crenguta de cimbru. Se mai lasa o ora la foc po­trivit, timp in care se stropeste friptura cu sosul din tava. Cand a prins o crusta aurie, carnea se scoate pe un platou, se taie bucati si se stro­peste cu sosul din tava, presarata cu verdeata tocata.

Friptura se serveste cu garnitura de legume si salata de sezon.

Alte retete recomandate

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa