Friptura de iepure la tava

Marinam carnea, apoi o scoatem si o stergem cu un prosop curat, dupa care se pune intr-o cratita emailata, impreuna cu o ceasca de ulei, o ceasca de

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de iepure care nu se foloseste pentru friptura si ma­runtaiele de iepure
  • 200 g costita afumata
  • 1 pahar de smintina
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 ceasca de apa

Mod de preparare

Marinam carnea, apoi o scoatem si o stergem cu un prosop curat, dupa care se pune intr-o cratita emailata, impreuna cu o ceasca de ulei, o ceasca de apa, boabe de piper si sare, precum si costita taiata felii subtiri. Se acopera cratita si se tine pe foc mic sa fiarba inabusit. Se intoarce carnea din cind in cind si se stropeste cu sosul din tava. Cind este gata, se adauga un pahar de smintina peste carne, se mai tine cinci minute pe foc si se serveste fierbinte, cu garnitura de cartofi fierti.
Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...