Friptura de miel

Mielul se taie in doua pe lungime, se sareaza si se lasa asa 20-30 minute. Se pune apoi intr-o tava, se unge bine cu unt iar de jur imprejurul carnii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 miel
  • 10 fire de usturoi verde
  • sare
  • unt sau ulei

Mod de preparare

Mielul se taie in doua pe lungime, se sareaza si se lasa asa 20-30 minute. Se pune apoi intr-o tava, se unge bine cu unt iar de jur imprejurul carnii se pune usturoi verde, o jumatate de pahar de apa si se baga tava in cuptorul preincalzit. Se unge cu sosul din cand in cand si se potriveste la gust de sare. Se lasa carnea la rumenit pe ambele parti si se lasa apoi sa prinda o crusta aurie.


Se serveste cu garnitura de cartofi inabusiti in sosul din tava si salata asortata.

Alte retete:

Chiftele

Mancare de mazare

Cartofi la cuptor

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Tort cu ciocolata si zmeura

Nu a fost un tort prea insiropat, cum se mai intampla de obicei sa fac, iar dulcele de la ciocolata s-a combinat perfect cu...

Parteneri
Gustos.RO

Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...

Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa
ReteteCulinare.RO

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase