Friptura de miel

Mielul se taie in doua pe lungime, se sareaza si se lasa asa 20-30 minute. Se pune apoi intr-o tava, se unge bine cu unt iar de jur imprejurul carnii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 miel
  • 10 fire de usturoi verde
  • sare
  • unt sau ulei

Mod de preparare

Mielul se taie in doua pe lungime, se sareaza si se lasa asa 20-30 minute. Se pune apoi intr-o tava, se unge bine cu unt iar de jur imprejurul carnii se pune usturoi verde, o jumatate de pahar de apa si se baga tava in cuptorul preincalzit. Se unge cu sosul din cand in cand si se potriveste la gust de sare. Se lasa carnea la rumenit pe ambele parti si se lasa apoi sa prinda o crusta aurie.


Se serveste cu garnitura de cartofi inabusiti in sosul din tava si salata asortata.

Alte retete:

Chiftele

Mancare de mazare

Cartofi la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...