Friptura de miel cu cimbru si vin alb

Se scot oasele, se spala carnea si se impaneaza cu costita, morcov taiat betisoare si ceapa. Se freaca cu sare, boia, cimbru si piper, dupa gust si s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 1/2 kg carne
  • 100 g unt
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 100 g costita afumata
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 ceasca zeama de carne concentrata
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
  • sote de legume sau alta garnitura

Mod de preparare

Se scot oasele, se spala carnea si se impaneaza cu costita, morcov taiat betisoare si ceapa. Se freaca cu sare, boia, cimbru si piper, dupa gust si se leaga cu sforicica. Se asaza in tava cu zeama de carne. Se toarna vinul peste carne, se adauga untul si se rumeneste 45-60 minute. Se strecoara sosul. Se scoate sforicica. Se taie felii.
Se serveste fierbinte cu diverse garnituri: sote de legume, pireuri, orez sau salate.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...