Friptura de miel cu sos de piper

Se pregateste carnea de miel, se taie bucati potrivite si se calesc in ulei incins, se adauga sare, piper si vinul rose si se lasa sa fiarba inabusit

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 gr carne de miel
  • sare
  • piper
  • 200 ml vin rose
  • ulei
  • Pentru sos:
  • piper verde si negru
  • 150 gr unt
  • 3 lingurite faina
  • 200 ml lapte dulce
  • cimbru uscat si verde

Mod de preparare

Se pregateste carnea de miel, se taie bucati potrivite si se calesc in ulei incins, se adauga sare, piper si vinul rose si se lasa sa fiarba inabusit pe gaz. Separat se topeste untul, se adauga faina cernuta, se amesteca sa nu se arda si se toarna laptele caldut. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei ciulamale. Dupa ce a fiert in cateva clocote, la sfarsit, se presara piperul fie boabe, fie macinat si se acopera cu un prosop de bucatarie. Friptura se serveste ornata cu sosul de piper si pe deasupra cu cimbru uscat.
Se serveste cu diverse garnituri, fie din cartofi, fie din orez sau cu salate de cruditati.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor

Gratar de porc cu vinete coapte

Tocanita de vitel cu galuste

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...