Se pregateste carnea de miel, se taie bucati potrivite si se calesc in ulei incins, se adauga sare, piper si vinul rose si se lasa sa fiarba inabusit
Se pregateste carnea de miel, se taie bucati potrivite si se calesc in ulei incins, se adauga sare, piper si vinul rose si se lasa sa fiarba inabusit pe gaz. Separat se topeste untul, se adauga faina cernuta, se amesteca sa nu se arda si se toarna laptele caldut. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei ciulamale. Dupa ce a fiert in cateva clocote, la sfarsit, se presara piperul fie boabe, fie macinat si se acopera cu un prosop de bucatarie. Friptura se serveste ornata cu sosul de piper si pe deasupra cu cimbru uscat.
Se serveste cu diverse garnituri, fie din cartofi, fie din orez sau cu salate de cruditati.
Alte retete culinare:
Friptura de vita la cuptor
Gratar de porc cu vinete coapte
Tocanita de vitel cu galuste
O reteta preluata de pe blogul Ginei Bradea.
Rulouri cu scortisoaraDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata