Friptura de miel invelita

Se scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui cutit ascutit si se asaza intr-o forma de sticla incasabila. Se freaca carnea cu lamaie, apoi cu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg pulpa de miel
  • 200 gr slanina afumata
  • 1 pahar de vin alb
  • usturoi
  • o jumatate de lamaie
  • cimbru
  • sare
  • piper boabe
  • 1 ceasca de ulei

Mod de preparare

Se scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui cutit ascutit si se asaza intr-o forma de sticla incasabila. Se freaca carnea cu lamaie, apoi cu mujdei de usturoi si cimbru. in tava se adauga o ceasca de ulei si o ceasca de apa sau de supa. Peste friptura astfel pregatita se pune slanina afumata taiata fasii subtiri. Se introduce forma in cuptor si se frige carnea la foc iute. In forma se pun si boabe de piper, iar dupa o ora se adauga vinul (sau coniac). Cand friptura s-a rumenit pe ambele parti, se scoate, se inlatura slanina si se taie felii groase.
Se serveste fierbinte, cu salata verde.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Castraveti bulgaresti

Tocanita de pui

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...