Carnea se sareaza si se tine la rece o zi. Se scoate de la sare si se lasa o ora in apa rece, dupa care se impaneaza cu slanina afumata si cu usturoi
Carnea se sareaza si se tine la rece o zi. Se scoate de la sare si se lasa o ora in apa rece, dupa care se impaneaza cu slanina afumata si cu usturoi. Se pune apoi in untura incinsa cu putina zeama de carne si se lasa la fiert impreuna cu un morcov taiat in lungime si o ceapa, in care se infig 1-3 cuisoare. Se mai toarna din cand in cand cate o lingura de zeama de carne. Dupa ce s-a fragezit, carnea se pune intr-o tava cu untura, boabe de piper, foi de dafin si se lasa in cuptor la rumenit. Se adauga un pahar de vin alb si se stropeste din cand in cand. Se adauga in sos 2-3 linguri de smantana, si se mai lasa cateva minute in cuptor.
Se serevste calda.
Alte retete culinare:
Friptura de vita la cuptor Rulada de porc Piftie de curcan
Ca si romani suntem mari amatori de fast food. Eu personal, pur si simplu ador gyros-ul. Cu fiecare inghititura simti acea...
Gyros cu pui si sos tzatzikiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa