Friptura de mistret cu sos vanatoresc

Carnea de mistret marinata se fasoneaza in bucati de forma cilindrica. Se impaneaza cu slanina si usturoi si se pune la fript in cuptor, intr-o tava

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne din pulpa
  • 100 gr slanina
  • 200 gr ciuperci
  • 100 gr untura
  • 30 gr bulion
  • 100 ml vin
  • 1 ceapa
  • piper
  • 1 jumate capatana de usturoi
  • 25 gr faina

Mod de preparare

Carnea de mistret marinata se fasoneaza in bucati de forma cilindrica. Se impaneaza cu slanina si usturoi si se pune la fript in cuptor, intr-o tava cu untura. Dupa ce s-a rumenit, se adauga zeama de la marinat. Se scoate friptura, se taie felii si se pune intr-un alt vas. Se presara faina peste untura din tava si se adauga ceapa taiata cat mai marunt. Dupa ce s-a rumenit, se adauga bulionul si se stinge cu vin si cu putina apa calda. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se strecoara peste carne, la care se mai adauga si ciupercile calite in restul de untura.


Se potriveste la gust de piper si sare si se mai lasa cateva minute la fiert, dupa care se serveste.

Alte retete culinare:

Piftie de curcan Rulada de porc Ciuperci umplute

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...