Friptura de porc

Carnea se da cu sare, piper, se prajeste jur-imprejur, turnam 1 dl vin, putina apa, o ceapa taiata in doua, usturoi, bobite de ienupar si 1 lingura de

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de pulpa de porc
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 3-4 boabe de ienupar
  • 1 lingurita de crema de ardei
  • 200 g de carne de porc afumata
  • 1 dl smantana
  • 4 mere ionatan
  • 150 g de cascaval
  • 1 dl ulei
  • 1 dl vin alb demi dulce
  • sare
  • piper pisat

Mod de preparare

Carnea se da cu sare, piper, se prajeste jur-imprejur, turnam 1 dl vin, putina apa, o ceapa taiata in doua, usturoi, bobite de ienupar si 1 lingura de crema de ardei, apoi fierbem la foc moale, pana se inmoaie. Zeama evaporate se completeaza cu cate putina apa si vin. Daca carnea este moale deja, o feliem si punem feliile una langa alta, intr-un vas termorezistent. Paralel tocam carnea afumata si adaugam smantana pana se ingroasa si o turnam peste feliile de carne. Dupa care, taiem in felii subtiri merele curatate, apoi le punem peste carne. Acoperim cu felii subtiri de cascaval si prajim in cuptor timp de 15 minute.
Alte retete mancare recomandate

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Spanac cu carne

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...