Friptura de porc cu frisca si alune

Se taie carnea in felii, care se bat bine cu ciocanul pentru fragezit, se sareaza si se pipereaza. Se frig pe gratarul uns cu putin ulei, intorcandu-s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • 200 g alune
  • o cana de supa de oase
  • o lingura de faina
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de frisca lichida
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie carnea in felii, care se bat bine cu ciocanul pentru fragezit, se sareaza si se pipereaza. Se frig pe gratarul uns cu putin ulei, intorcandu-se pe ambele parti, ca sa se patrunda cum trebuie. Nu se tin prea mult pe gratar, sa nu se usuce. Se incinge putin ulei, in care se caleste o lingura de faina, stinsa cu zeama de oase. Se amesteca bine, se adauga un praf de sare si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand. Se taie alunele marunt si se rumenesc in doua linguri de ulei incins. Se

adauga sosul si se omogenizeaza. Cand e aproape gata, se adauga si frisca lichida si se mai lasa 10 minute pe foc, sa fiarba.
Se serveste friptura cu sosul de frisca, cu garnitura de piure de cartofi si cu salata.

Alte retete carne recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii