Friptura de porc in aluat

Se desprind oasele (daca este cazul) de carne. Se pipereaza carnea si se pune la fript. Se reduce focul, se adauga ceapa tocata, se inchide capacul s

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg. carne de porc
  • 1 ceapa
  • 6 cartofi fierti
  • 6 linguri smantana
  • 4 linguri pesmet
  • 4 linguri unt
  • nuca tamaioasa rasa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se desprind oasele (daca este cazul) de carne. Se pipereaza carnea si se pune la fript. Se reduce focul, se adauga ceapa tocata, se inchide capacul si se lasa la fiert cca 90 minute. Se face o coleasa de cartofi putin sarata dintr-un amestec de cartofi fierti si rasi, smantana si putin unt. Se condimenteaza coleasa cu nuca tamaioasa si se unge pe friptura intr-un strat gros. Se presara cu pesmet, se toarna putin unt topit si se pune friptura in cuptorul incalzit in prealabil unde se frig inca 25 minute. Cand crusta e rumena friptura este gata.


Se serveste calda, cu cartofi aurii si salata.

Alte retete cu carne:

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post

Astazi va prezinta Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post Pentru ca merg la mama...

Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise