Friptura de porc in aluat

Se desprind oasele (daca este cazul) de carne. Se pipereaza carnea si se pune la fript. Se reduce focul, se adauga ceapa tocata, se inchide capacul s

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg. carne de porc
  • 1 ceapa
  • 6 cartofi fierti
  • 6 linguri smantana
  • 4 linguri pesmet
  • 4 linguri unt
  • nuca tamaioasa rasa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se desprind oasele (daca este cazul) de carne. Se pipereaza carnea si se pune la fript. Se reduce focul, se adauga ceapa tocata, se inchide capacul si se lasa la fiert cca 90 minute. Se face o coleasa de cartofi putin sarata dintr-un amestec de cartofi fierti si rasi, smantana si putin unt. Se condimenteaza coleasa cu nuca tamaioasa si se unge pe friptura intr-un strat gros. Se presara cu pesmet, se toarna putin unt topit si se pune friptura in cuptorul incalzit in prealabil unde se frig inca 25 minute. Cand crusta e rumena friptura este gata.


Se serveste calda, cu cartofi aurii si salata.

Alte retete cu carne:

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Farfalle cu legume inabusite si cascaval

În combinație cu legume bune înăbușite, tratate sănătos așadar, pastele sunt delicioase și hrănitoare....

Farfalle cu legume inabusite si cascaval
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea