Friptura de rata la cuptor

Ratele se spala si se clatesc pe dinauntru cu putin coniac. Se impaneaza muschii pieptului cu bucatele mici de slanina, se sareaza, iar apoi se asaza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 rate
  • 80 gr slanina
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar vin rosu
  • 2-3 boabe piper
  • 2-3 boabe enibahar
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru

Mod de preparare

Ratele se spala si se clatesc pe dinauntru cu putin coniac. Se impaneaza muschii pieptului cu bucatele mici de slanina, se sareaza, iar apoi se asaza intr-o tava

cu ulei. Se introduce tava la cuptor si se lasa la rumenit. Se adauga vinul rosu, enibaharul, piperul, foaia de dafin, cimbrul si se stropeste rata mereu cu sosul format in tava.


Se serveste cu garnitura de varza calita.

Alte retete culinare:

Curcan umplut Piftie de curcan Friptura de vita la cuptor

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti cu orez, ciuperci si nuca, la slow cooker Crock-Pot

Am tot auzit de acești ardei minunați umpluți cu nucă și ciuperci;) Le-a venit rândul;) Interesanți și buni, dar...

Ardei umpluti cu orez, ciuperci si nuca, la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise