Friptura de rata la cuptor

Ratele se spala si se clatesc pe dinauntru cu putin coniac. Se impaneaza muschii pieptului cu bucatele mici de slanina, se sareaza, iar apoi se asaza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 rate
  • 80 gr slanina
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar vin rosu
  • 2-3 boabe piper
  • 2-3 boabe enibahar
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru

Mod de preparare

Ratele se spala si se clatesc pe dinauntru cu putin coniac. Se impaneaza muschii pieptului cu bucatele mici de slanina, se sareaza, iar apoi se asaza intr-o tava

cu ulei. Se introduce tava la cuptor si se lasa la rumenit. Se adauga vinul rosu, enibaharul, piperul, foaia de dafin, cimbrul si se stropeste rata mereu cu sosul format in tava.


Se serveste cu garnitura de varza calita.

Alte retete culinare:

Curcan umplut Piftie de curcan Friptura de vita la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...