Friptura de rata la cuptor

Ratele se spala si se clatesc pe dinauntru cu putin coniac. Se impaneaza muschii pieptului cu bucatele mici de slanina, se sareaza, iar apoi se asaza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 rate
  • 80 gr slanina
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar vin rosu
  • 2-3 boabe piper
  • 2-3 boabe enibahar
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru

Mod de preparare

Ratele se spala si se clatesc pe dinauntru cu putin coniac. Se impaneaza muschii pieptului cu bucatele mici de slanina, se sareaza, iar apoi se asaza intr-o tava

cu ulei. Se introduce tava la cuptor si se lasa la rumenit. Se adauga vinul rosu, enibaharul, piperul, foaia de dafin, cimbrul si se stropeste rata mereu cu sosul format in tava.


Se serveste cu garnitura de varza calita.

Alte retete culinare:

Curcan umplut Piftie de curcan Friptura de vita la cuptor

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa

Poate pare mult sa gatiti totul in casa, chiar si painea vor spune unii. Eu va sigur ca nu e greu si nimic nu se compara cu...

Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea