Pentru aceasta friptura clasica, aveti nevoie de: ceapa, usturoi, morcovi, patrunjel, telina, pulpa de vita, bulion, vin rosu si supa de carne.
Se toaca marunt, ceapa, usturoiul, legumele se curata si se taie cuburi, iar carnea se condimenteaza. Se preajeste carnea in putin ulei, se scoate, apoi se calesc ceapa si usturoiul in untura ramasa. se adauga legumele si dupa 3-4 minute se toarna bulionul si se stinge totul cu 100 ml vin rosu. Se lasa sa dea in clocot, apoi se mai toarna 100 ml vin rosu, din nou se lasa sa dea in clocot, dupa care se dauga vinul ramas, 100 ml supa si otetul. Se pune carnea si se lasa la inabusit in cuptor, cca 2 ore. Se intoarce de mai multe ori si se toarna 150 ml supa. Se adauga frunzele de salvie si dupa 15 minute se scoate.
Friptura se serveste calda, cu sosul strecurat, pe pat de piure de cartofi sau mamaliguta.
Alte retete care contin carne:
Friptura de vita la cuptor
Pulpe de pui la cuptor
Placinta cu carne
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa