Friptura de vitel cu sos si cartofi natur

Se pune carnea într-o tava. Se curata morcovii, ceapa, usturoiul si se taie bucati/felii. Rosiile, se spala si se taie felii. Toate se adauga în tav

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 bucata de carne de vitel pentru friptura
  • 1 ceapa (rosie) mare
  • 2 morcovi marisori
  • 2 rosii
  • 1 capatîna de usturoi(3-4 catei)
  • cîteva crengute de patrunjel cret
  • citeva crengute de basilikum
  • 2 crengute de rosmarin
  • sare
  • piper
  • ulei de masline/floarea soarelui

Mod de preparare

Se pune carnea într-o tava. Se curata morcovii, ceapa, usturoiul si se taie bucati/felii. Rosiile, se spala si se taie felii. Toate se adauga în tava ,pe lînga carne. Verdeturile se pun cu codite. Se toarna un pahar de apa si ceva ulei de masline în tava. Se condimenteaza dupa gust, cu sare, piper si ce alte condimente doriti. Si se da la cuptor. Din cînd în cînd se stropeste friptura cu fondul din tava. Ca sa nu se arda deasupra, puteti acoperi cu folie de aluminiu. Cînd e gata, se scot legumele din tava, împreuna cu zeama de la carne si se fac pireu (macinat/maruntit), ca o pasta. Se pune acest sos într-o tigaie si mai adaugati cîteva (2-3-) linguri de smîntîna subtire si se lasa la fiert cam 1-2 minute.


Se serveste cu sos si cartofi natur,cu patrunjel verde deasupra.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...