Friptura din carne de pui cu sos de tomate

Pentru friptura din carne de pui cu sos de tomate puiul se trece prin flacara, se spala si se sareaza. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza cu sare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 800 g
  • ulei - 50 ml
  • pasta de tomate - 25 g
  • cimbru - 1 g
  • vin alb - 25 ml
  • faina - 15 g
  • usturoi - 25 g s
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru friptura din carne de pui cu sos de tomate puiul se trece prin flacara, se spala si se sareaza. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza cu sare. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Puiul se aseaza intr-o tava cu ulei si 50 ml apa si se introduce la cuptor. Cand puiul este fript, se scoate pe un platou si se portioneaza. in sosul ramas se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, cimbru, piper si 125 ml apa fiarta; se fierbe cca 10 minute, dupa care se strecoara. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin.

Friptura din carne de pui cu sos de tomate se serveste calda, cu sos.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca