Friptura din piept de porc la cuptor

Friptura din piept de porc la cuptor este o friptura delicioasa si plina de gusturi explozive.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • piept de porc fraged
  • cartofi
  • carnati proaspeti
  • condimente (cimbru
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • boia etc.)
  • vin alb

Mod de preparare

Scoatem carnea tocata din carnati, condimentam pieptul de porc dupa preferinte, taiem cartofii in sferturi, pe lungime si ne apucam sa asamblam: invelim sferturile de cartofi cu umplutura de carnati, pe care le punem apoi pe fasii de piept de porc. Le prindem in scobitori, le asezam in tava "tapetata" cu vin alb si niscaiva boabe de piper, apoi le punem la cuptor, acoperit cu folie, timp de o ora. Dupa o ora scoatem folia si stropim din cand in cand cu sosul din tava. Mai lasam la cuptor pana cand friptura se rumeneste frumos.


Friptura din piept de porc se poate servi cu salata de muraturi si alaturi de un pahar de vin.

Reteta de friptura din piept de porc a fost propusa pe forumul Culinar.ro de little coffee.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...