Friptura impletita

1. Cureti bucatile de carne de pielite, le speli, apoi le stergi cu un prosop curat, le asezi pe masa de lucru si le prinzi capetele cu o scobitoare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 bucati mai lungi de carne
  • una de porc
  • o bucate de carne de pui (pasare) si alta de vitel
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar vin
  • apa
  • sofran
  • circa 500 g legume diferite pentru garnitura - morcovi
  • cartofi
  • mazare boabe
  • ardei gras
  • dovlecel

Mod de preparare

1. Cureti bucatile de carne de pielite, le speli, apoi le stergi cu un prosop curat, le asezi pe masa de lucru si le prinzi capetele cu o scobitoare.

2. Incepi sa le impletesti.

3. Pui friptura intr-o tava unsa cu ulei si dai tava la cuptor pentru 20-25 minute si, intre timp, mai stropesti friptura cu grasimea din tava.

4. Cand e gata, scoti friptura pe platou si o pastrezi calda.

5. In grasimea ramasa pui 1 lingura de faina si pui tava pe foc sau torni totul intr-o tigaie.

6. Lasi pe foc pana se rumeneste putin faina, apoi stingi totul cu vin, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.

7. Daca e nevoie, mai adaugi putina apa si praf de sofran pentru a obtine o culoare mai frumoasa.

8. Mai lasi sa dea un clocot, torni sosul pe un platou frumos si pui friptura impletita pentru sos.

9. Alaturi aranjezi frumos legumele trase in unt sau ulei si servesti cu salata verde.
Se serveste calda

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...