Friptura inabusita cu ghiveci

Prepara urmatoarea umplutura: taie cubulete slanina, prajeste-le intr-o tigaie, dupa care adauga 50 g de ceapa tocata marunt. Cand a devenit aurie ada

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 felii fleica
  • 100 g untura
  • 200 g ceapa
  • 10 g boia dulce
  • 300 ml smantana
  • 60 g faina
  • 20 g pasta de rosii
  • 40 g sare
  • 500 g ghiveci
  • 5 oua
  • 100 g slanina afumata
  • 20 g piper macinat

Mod de preparare

Prepara urmatoarea umplutura: taie cubulete slanina, prajeste-le intr-o tigaie, dupa care adauga 50 g de ceapa tocata marunt. Cand a devenit aurie adauga ghiveciul, presara cu sare si las-o putin la inabusit. Toarna ouale bine amestecate in ghiveci si lasa-le sa se intareasca, amestecand continuu. Ia-l de pe foc si lasa-l la racit. Bate bine fleicile, presara cu sare si piper. Unge umplutura pe cate o felie, indoaie marginile peste umplutura, ruleaza-le intr-o forma alungita si leaga-le cu sfoara. Incinge untura si aseaza fleicile (date prin faina), prajeste-le 20 de minute la cuptor – intorcandu-le din cand in cand. Scoate carnea din untura, prajeste ceapa tocata marunt in untura ramasa, adauga boia dulce, pasta de rosii, amesteca si pune inapoi fleicile, toarna suficienta apa incat sa le acopere si inabuse-le sub capac. Scoate carnea cand este aproape fiarta, scoate sforile si pune deoparte rulourile.
Se serveste calda cu ghiveci de legume.

Alte retete recomandate:

Papanasi fierti

Ardei umpluti

Zacusca de ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...