Friptura surpriza din muschi de caprioara

Muschiul se scoate din solutia pentru marinare, se taie felii groase si se lasa pe o farfurie. Se taie svaiterul si slanina in felii egale, soco­t

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 muschi de caprioara
  • 200 g svaiter
  • 200 g slanina afumata
  • sare
  • 1 lingura de unt
  • 1 pahar de vin alb
  • piper boabe
  • 1 cana de supa

Mod de preparare

Muschiul se scoate din solutia pentru marinare, se taie felii groase si se lasa pe o farfurie. Se taie svaiterul si slanina in felii egale, soco­tind cite o felie la doua felii de carne. Se sareaza carnea, se unge fie­care felie cu unt cald» se asaza doua cite doua, iar intre ele se pun felii de svaiter si de slanina si se leaga separat cu ata din bumbac, S3 asaza astfel pregatite in tava de friptura cu o ceasca mare de supa de zarzavat sau de carne, cu boabe de piper si putina sare. Se introduce tava in cuptorul cald si se tine friptura la foc mare o ora, dupa care se intoarce si se adauga vinul. Este gata dupa doua ore, cind friptura se scoate pe un platou, se inlatura atele, se pastreaza forma in care s-a facut si se serveste cu garnitura de legume sote si salata verde.
Alte retete recomandate

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...