Friptura umpluta

Se spala carnea, se curata de oase si pielite, se bate ca sa se subtieze si se intinde pe un fund de lemn. Se sareaza putin si se pipereaza dupa gust.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 gr cap de piept de porc
  • 200 gr carne tocata
  • 1 ceapa
  • 100 gr ciuperci
  • 1 ou
  • 1 legatura verdeata
  • 1 lamaie
  • 100 ml ulei
  • piper macinat
  • piper boabe
  • sare

Mod de preparare

Se spala carnea, se curata de oase si pielite, se bate ca sa se subtieze si se intinde pe un fund de lemn. Se sareaza putin si se pipereaza dupa gust. Verdeata se toaca marunt, ciupercile se taie, ceapa se toaca fin si se rade coaja de lamaie. Carnea maruntita se amesteca impreuna cu ceapa, ciupercile, oul si coaja rasa de lamaie. Peste amestec se presara verdeata tocata fin si se omogenizeaza amestecul. Pe o folie de aluminiu, unsa cu ulei si presarata cu condimente, se asaza carnea si se intinde apoi amestecul format, in strat subtire. Se ruleaza carnea si se trang capetele ca sa nu iasa umplutura. Se pune intr-o tava cu apa, ulei, sare si piper boabe. Se introduce in cuptor pentru circa 90 de minute. Se scoate apoi din folie, se pune in tava si se mai introduce la cuptor pentru 30 de minute. Se stropeste din cand in cand cu sosul format in tava. Cand este gata, se scoate si se taie felii groase.
Se serveste pe platou sau farfurie.

Alte retete:

Muschi de porc la cuptor

Chiftele

Friptura de vita la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...