Gaina cu gutui

Bucatile de carne se prajesc intr-o cratita cu o lingura de untura pina capata culoarea aurie. Se adauga ½ lingurita faina, sarea, se acopera cu apa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 portii de carne de gaina
  • 4 gutui frumoase
  • 2 linguri faina
  • 2-3 linguri untura
  • 2 lingurite zahar
  • sare

Mod de preparare

Bucatile de carne se prajesc intr-o cratita cu o lingura de untura pina capata culoarea aurie. Se adauga ½ lingurita faina, sarea, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic. In acest timp se curata gutuile de coaja, se taie felii groase cam de doua degete, se curata de simburi si de casuta, se dau prin faina si se prajesc in untura pe o parte si alta. Cind carnea este aproape gata, se adauga o lingurita de zahar ars si stins cu putina zeama de carne (sau apa) si o lingurita de zahar nears. Se asaza gutuile peste carne, se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc mic. Mincarea nu se amesteca, ci se misca cratita din cind in cind. Sosul trebuie sa fie bine scazut.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Pandişpan cu afine şi vişine

O prăjitură pufoasă,aromată cu multe fructe. O reţetă foarte simplă pe care v-o recomand cu drag. Pentru că am...

Pandişpan cu afine şi vişine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise