Se prepara sosul astfel: se topeste untul intr-o craticioara (nu se incinge). Se adauga atita faina cit cuprinde grasimea, amestecind mereu. Se stinge
Se prepara sosul astfel: se topeste untul intr-o craticioara (nu se incinge). Se adauga atita faina cit cuprinde grasimea, amestecind mereu. Se stinge cu zeama de carne sau cu apa calda; se pune sare si piper dupa gust. Cit timp sosul fierbe, se bate cu telul pina se leaga. Se da deoparte. Se adauga galbenusurile amestecate bine, smintina si zeama de lamiie. Se tine intr-o cratita cu apa fierbinte. Separat, se fierbe orezul si se limpezeste cu apa rece. Se asaza pe o farfurie in chip de coronita cit mai egal, in mijloc se pun bucatelele de carne si se toarna peste ele sosul tinut in aburi fierbinti. In jurul orezului se toarna un sos de rosii sau se serveste sosul separat. Peste orez se presara citeva linguri de cascaval ras. Mincarea se poate pregati la fel din resturi de friptura care se incalzesc pe aragaz cu 2-3 linguri de apa. De asemenea, se poate inlocui carnea de pasare cu cea de vitel.
Azi 2 iulie implinesc matusalemica varsta de 6 luni hlizeala pe bucataras.La Campina e si sarbatoare,''Sarbatoarea celor 2...
Tortulet ''6''Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata