Gaina cu sos picant de la Bunica

Gaina se transeaza in bucati ce se prajesc in untdelemn. In untdelemnul ramas dupa prajire se caleste faina, apoi ceapa taiata fin si zarzavatul taia

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne de gaina
  • untdelemn
  • 200 gr. ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 albitura
  • 2 linguri faina
  • 50 gr. pasta de rosii
  • piper
  • 1 pahar de vin
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de mustar fin
  • 250 gr. castraveti murati
  • 2 foi dafin
  • cimbru
  • verdeata
  • sare

Mod de preparare

Gaina se transeaza in bucati ce se prajesc in untdelemn. In untdelemnul ramas dupa prajire se caleste faina, apoi ceapa taiata fin si zarzavatul taiat marunt, care se sting cu bulion si apa. Se adauga cimbrul si se fierbe 30 min, dupa care se strecoara peste pasarea fripta. Din castravetii murati, taiati marunt, mustar, otet, vin, piper, foi de dafin se pregateste sosul picant, care se toarna peste pasare si se mai fierb impreuna, pina ce carnea este frageda.
Alte retete recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''

De fel ''mis'' carnivora, ca doar is leoaica conform zodiei....ce sa o mai dau de gard imi cam place carnita, asta nu...

Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca