Gaina cu sos picant de la Bunica

Gaina se transeaza in bucati ce se prajesc in untdelemn. In untdelemnul ramas dupa prajire se caleste faina, apoi ceapa taiata fin si zarzavatul taia

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne de gaina
  • untdelemn
  • 200 gr. ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 albitura
  • 2 linguri faina
  • 50 gr. pasta de rosii
  • piper
  • 1 pahar de vin
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de mustar fin
  • 250 gr. castraveti murati
  • 2 foi dafin
  • cimbru
  • verdeata
  • sare

Mod de preparare

Gaina se transeaza in bucati ce se prajesc in untdelemn. In untdelemnul ramas dupa prajire se caleste faina, apoi ceapa taiata fin si zarzavatul taiat marunt, care se sting cu bulion si apa. Se adauga cimbrul si se fierbe 30 min, dupa care se strecoara peste pasarea fripta. Din castravetii murati, taiati marunt, mustar, otet, vin, piper, foi de dafin se pregateste sosul picant, care se toarna peste pasare si se mai fierb impreuna, pina ce carnea este frageda.
Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...