Gaina rasol simpla

Pentru gaina rasol simpla se alege o gaina grasa, se curata, se spala si se pune la fiert in apa fierbinte. Se ia spuma, se sareaza si se adauga tot zarzavatul.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 gaina de circa 1 kg
  • 4 l apa
  • zarzavat de supa
  • sare.

Mod de preparare

Pentru gaina rasol simpla se alege o gaina grasa, se curata, se spala si se pune la fiert in apa fierbinte. Se ia spuma, se sareaza si se adauga tot zarzavatul ca pentru supa. Trebuie sa fiarba cel putin 2 — 3 ore, dupa cat este de batrana. Se taie, se asaza pe farfurie, se serveste cu catofi fierti si cu sos, la fel ca rasolul de vaca.


Gaina rasol de obicei se serveste unsa cu mujdei de usturoi.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...