Galantina din carne de gaina sau curcan

Gaina sau curcanul se curata de pene, se spala si se sterge bine. Se taie apoi picioarele de la genunchi, aripile cat mai pe langa os, dupa care se c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 curcan sau 1 gaina mare
  • 200 gr carne de porc
  • 1 ceapa
  • 4 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat marunt
  • unt
  • 2 linguri faina
  • trufe
  • masline fara samburi
  • feliute de slanina
  • ciuperci
  • 1 foaie de dafin
  • 4-5 boabe de piper

Mod de preparare

Gaina sau curcanul se curata de pene, se spala si se sterge bine. Se taie apoi picioarele de la genunchi, aripile cat mai pe langa os, dupa care se cresteaza pielea pe mijlocul spinarii si se scoate incet, intreaga, de pe toata pasarea. Se coase pielea la picioare si pe spinare si se lasa deschisa numai la gat, pe unde se umple pasarea. Se scoate toata carnea de pe oase si se da de 3 ori prin masina de tocat, impreuna cu carnea de porc, cu ceapa tocata si muiata bine in unt fierbinte pana ce isi schimba culoarea. Se mai adauga patrunjel verde tocat, slanina taiata cubulete, sare, piper si galbenusurile. Se face o ciulama din 2 linguri faina amestecate cu supa si se pune pe foc sa fiarba pana se ingroasa, dupa care se amesteca cu o lingura cu unt proaspat, cu trufe, masline si cu tocatura preparata inainte. Se umple pielea, se coase bine, se infasoara intr-un servetel curat, se leaga cu sfoara dandu-i forma ovala de gaina, apoi se pune sa fiarba intr-un vas mare cu apa fierbinte, cu boabe de piper si o foaie de dafin. Se lasa sa fiarba incet o ora si jumatate. Dupa ce este gata se lasa sa se raceasca, se scoate si se pune o greutate deasupra.


Se serveste a doua zi.

Alte retete:

Tocanita de pui

Sarmale de post

Bors de peste

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort pt copii cu doua feluri de ciocolata

Acest tort a fost facut la comanda, unui baietel dragalas de 3 anisori. Am avut mana libera sa fac ce cred eu si am ales sa...

Tort pt copii cu doua feluri de ciocolata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca