Galantina din carne de gaina sau curcan

Gaina sau curcanul se curata de pene, se spala si se sterge bine. Se taie apoi picioarele de la genunchi, aripile cat mai pe langa os, dupa care se c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 curcan sau 1 gaina mare
  • 200 gr carne de porc
  • 1 ceapa
  • 4 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat marunt
  • unt
  • 2 linguri faina
  • trufe
  • masline fara samburi
  • feliute de slanina
  • ciuperci
  • 1 foaie de dafin
  • 4-5 boabe de piper

Mod de preparare

Gaina sau curcanul se curata de pene, se spala si se sterge bine. Se taie apoi picioarele de la genunchi, aripile cat mai pe langa os, dupa care se cresteaza pielea pe mijlocul spinarii si se scoate incet, intreaga, de pe toata pasarea. Se coase pielea la picioare si pe spinare si se lasa deschisa numai la gat, pe unde se umple pasarea. Se scoate toata carnea de pe oase si se da de 3 ori prin masina de tocat, impreuna cu carnea de porc, cu ceapa tocata si muiata bine in unt fierbinte pana ce isi schimba culoarea. Se mai adauga patrunjel verde tocat, slanina taiata cubulete, sare, piper si galbenusurile. Se face o ciulama din 2 linguri faina amestecate cu supa si se pune pe foc sa fiarba pana se ingroasa, dupa care se amesteca cu o lingura cu unt proaspat, cu trufe, masline si cu tocatura preparata inainte. Se umple pielea, se coase bine, se infasoara intr-un servetel curat, se leaga cu sfoara dandu-i forma ovala de gaina, apoi se pune sa fiarba intr-un vas mare cu apa fierbinte, cu boabe de piper si o foaie de dafin. Se lasa sa fiarba incet o ora si jumatate. Dupa ce este gata se lasa sa se raceasca, se scoate si se pune o greutate deasupra.


Se serveste a doua zi.

Alte retete:

Tocanita de pui

Sarmale de post

Bors de peste

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Foi de miere de albine

Este prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea ! Ps: Mai am de invatat la capitolul...

Foi de miere de albine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise