Gasca cu castraveti acri

Pasarea se curata si se spala in apa rece. Daca a fost tinuta prea mult pe flacara, se freaca usor cu malai, ca sa se albeasca. Se taie bucati si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 jumatate de gasca
  • maruntaiele de la o gasca
  • 1 kg castraveti acri murati
  • 1 ceapa
  • 2 ceasti de ulei
  • 1 lingura de bulion
  • marar tocat
  • 1 lingurita de faina

Mod de preparare

Pasarea se curata si se spala in apa rece. Daca a fost tinuta prea mult pe flacara, se freaca usor cu malai, ca sa se albeasca. Se taie bucati si se pune la fiert cu apa rece. O data cu carnea se fierb si maruntaiele.Castravetii se tin o ora in apa rece, se taie pe si se curata de seminte. Se spala din nou si se pun sa fiarba intr-un sos facut dintr-o ceapa tocata, calita in ulei fierbinte si stinsa cu bulion de rosii amestecat cu o cana de apa calda. Cand carnea s-a inmuiat usor, se pune alaturi de castraveti in sosul de ceapa si se continua fierberea inca o ora. Se sareaza si se parfumeaza cu marar tocat. Daca sosul nu este destul de scazut cand mancarea este gata, atunci se amesteca o lingurita de faina in sos si se fierbe impreuna cu mancarea. Din supa in care a fiert carnea se pregateste o supa alba sau o supa cu galuste de gris.

Se serveste calda.

Alte retete:

Drob ciuperci

Castraveti bulgaresti

Cartofi la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...