Gasca cu masline

Se curata pasarea si se pune la fiert cu apa rece. Se inlatura spuma si se lasa carnea sa fiarba pana cand este buna de consumat. Se scot bucatile de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 jumatate de gasca
  • 200 g masline
  • 2 cepe
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 1 lingura de bulion
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Se curata pasarea si se pune la fiert cu apa rece. Se inlatura spuma si se lasa carnea sa fiarba pana cand este buna de consumat. Se scot bucatile de carne pe o farfurie si se lasa pana cand se pregateste sosul. Cepele se toaca marunt si se calesc in ulei fierbinte. Cand ceapa devine sticloasa, se stinge cu o lingura de bulion desfacut in apa rece. Sosul obtinut se sareaza dupa gust, se acreste cu o lingura de otet, se adauga o lingura de zahar si se lasa sa clocoteasca cinci minute. Se adauga carnea fara oase si maslinele fierte separat si clatite cu apa rece, dupa care se mai lasa la fiert aproximativ 10 minute.

Mancarea se serveste calda, cu paine proaspata.

Alte retete care contin carne:

Pui cu legume

Chiftelute

Tocanita de pipote cu inimi

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de iepure cu masline

De mult doream un iepure de casa!Spre surprinderea mea am gasit joi la macelarie.N-am mai stat pe ganduri si am cumparat un...

Friptura de iepure cu masline
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea