Gomboti cu carne si ciuperci brune

Este o reteta pe care am incercat-o prima oara si ne-a placut foarte mult.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • patrunjel
  • Ingrediente: pentru umplutura:
  • 300 g carne tocata de pui
  • 200 g ciuperci brune
  • 2 cepe
  • pentru aluat:
  • 1,5 kg cartofi
  • 2 oua
  • cca 400 g faina
  • 2-3 linguri unt topit
  • sare
  • piper
  • pentru sos:
  • 200 ml smantana
  • boia dulce
  • patrunjel

Mod de preparare

Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa cu sare.

Intre timp maruntim ciupercile la robot si tocam ceapa marunt.

In putin ulei punem ceapa la calit pana devine sticloasa, adaugam ciupercile, apoi carnea.

Dupa ce se albeste carnea adaugam boiaua, potrivim gustul de sare si piper,adaugam patrunjel tocat,turnam putina apa si lasam pe foc pana se evapora apa.

Scoatem amestecul de carne din tigaie cu o paleta iar in grasimea ramasa adaugam smantana si boia, amestecam si lasam sa fiarba pana se ingroasa.

Presaram frunze de patrunjel si pastram la cald.

Cand sunt cartofii fierti ii lasam sa se racoreasca, ii curatam si ii pisam ca pentru piure.

Amestecam cu ouale, faina si untul topit si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Intindem aluatul, taiem patratele de cca 8x8 cm.

In mijlocul acestora punem cate o lingura din carnea tocata, adunam colturile la mijloc si formam gombotii.Ii lasam sa se odihneasca 15 minute apoi ii fierbem in apa cu sare.

Servim cald cu sosul de smantana.

Pofta buna!

Pentru ca mi-a ramas aluat am format repede niste biscuiteii si sticksuri.I-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si i-am dat la cuptor pentru circa 10 minute. Au fost deliciosi.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne

Sarmalele de fata sunt facute dupa o tehnologie veche. Dupa parerea mea sunt cele mai bune sarmale preparate astfel. Din...

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii