Gomboti cu carne si ciuperci brune

Este o reteta pe care am incercat-o prima oara si ne-a placut foarte mult.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • patrunjel
  • Ingrediente: pentru umplutura:
  • 300 g carne tocata de pui
  • 200 g ciuperci brune
  • 2 cepe
  • pentru aluat:
  • 1,5 kg cartofi
  • 2 oua
  • cca 400 g faina
  • 2-3 linguri unt topit
  • sare
  • piper
  • pentru sos:
  • 200 ml smantana
  • boia dulce
  • patrunjel

Mod de preparare

Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa cu sare.

Intre timp maruntim ciupercile la robot si tocam ceapa marunt.

In putin ulei punem ceapa la calit pana devine sticloasa, adaugam ciupercile, apoi carnea.

Dupa ce se albeste carnea adaugam boiaua, potrivim gustul de sare si piper,adaugam patrunjel tocat,turnam putina apa si lasam pe foc pana se evapora apa.

Scoatem amestecul de carne din tigaie cu o paleta iar in grasimea ramasa adaugam smantana si boia, amestecam si lasam sa fiarba pana se ingroasa.

Presaram frunze de patrunjel si pastram la cald.

Cand sunt cartofii fierti ii lasam sa se racoreasca, ii curatam si ii pisam ca pentru piure.

Amestecam cu ouale, faina si untul topit si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Intindem aluatul, taiem patratele de cca 8x8 cm.

In mijlocul acestora punem cate o lingura din carnea tocata, adunam colturile la mijloc si formam gombotii.Ii lasam sa se odihneasca 15 minute apoi ii fierbem in apa cu sare.

Servim cald cu sosul de smantana.

Pofta buna!

Pentru ca mi-a ramas aluat am format repede niste biscuiteii si sticksuri.I-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si i-am dat la cuptor pentru circa 10 minute. Au fost deliciosi.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Bradut de Craciun

sursa Bucataresele Vesele :)

Bradut de Craciun
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise