Gratar din piept de rata cu sirop de artar

Pentru gratarul din piept de rata cu sirop de artar, pieptul de rata se da cu sare si piper pe amandoua partile, apoi se prajeste in ulei de masline.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • piept de rata
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • sirop de artar sau sirop de brad
  • orez
  • unt
  • patrunjel
  • cimbru verde

Mod de preparare

Pentru gratarul din piept de rata cu sirop de artar, pieptul de rata se da cu sare si piper pe amandoua partile, apoi se prajeste in ulei de masline. Dupa ce s-a prajit, taiem bucata de carne in doua felii, intre felii turnam siropul de artar, apoi adaugam feliile una peste alta, turnam putin sos brun peste carne si dam la cuptor pentru a se rumeni. Daca nu avem sirop de artar putem inlocui cu sirop de brad. Se taie felii si se pun la portie doua felii de gratar, doua linguri de orez fiert si apoi, calit in unt, ornat cu patrunjel si cimbru verde. Ca muratura, punem gogosari rosii sau pulpa de rosii murate.


Gratarul din piept de rata cu sirop de artar se serveste cu orez si muraturi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese

Declar inchis sezonul visinelor si cireselor proaspete pe anul acesta, dar las deschis sezonul toamna-iarna pentru cele...

Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca