Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l faceti la ceaun, cu-atat mai bine.
Carnea se portioneaza in cubulete, se spala si se scurge. Apoi se condimenteaza si se inabusa in 50 ml de ulei si putina apa. Ceapa si ardeiul gras se curata, se spala si se taie marunt, apoi se inabusa intr-un vas separat, in uleiul ramas cu adaos de apa. Se adauga sucul de rosii (sau pasta de tomate dizolvata in putina apa), boiaua, chimenul, foile de dafin si apa. Se fierb cam 10 minute, se amesteca si se pun peste carne. Se fierb impreuna cca 1 ora. Facem galustele din faina, oua batute si sare si le lasam sa stea circa o ora. Apoi se formeaza galustele, cu ajutorul unei linguri inmuiate in apa. Se fierb in apa cu putina sare, se scurg, apoi se adauga gulasului, impreuna cu usturoiul curatat si taiat marunt. Se mai continua fierberea cca 10—15 minute. Cu 5 minute inainte de a stinge focul se adauga vinul si se condimenteaza dupa gust. Cartofii se curata, se spala si se taie sferturi apoi se fierb in apa cu sare (natur).
Gulasul cu carne se serveste impreuna cu cartofii natur, verdeaja si unt.
Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti