Gulas muresean

Pentru gulas muresean carnea de vita se curata de pielite, se spala si se taie bucati mici. Morcovii, telina radacina, ardeiul gras, usturoiul si ceapa, se curata, se spala.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • ceapa - 150 g
  • ulei - 100 ml
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • ardei gras - 50 g
  • cartofi - 700 g
  • chimen - 3 g
  • boia de ardei dulce - 3 g
  • faina - 100 g
  • oua - 2 bucati
  • ciuperci conserva - 200 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • pasta de tomate - 50 g
  • ardei iute - 3 g
  • apa - 350 g
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • sare
  • piper
  • usturoi dupa gust

Mod de preparare

Pentru gulas muresean carnea de vita se curata de pielite, se spala si se taie bucati mici. Morcovii, telina radacina, ardeiul gras, usturoiul si ceapa, se curata, se spala. Morcovii si telina se rad prin razatoarea fina. Ardeiul gras si ceapa se taie marunt. Usturoiul si ardeiul iute se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Ciupercile conserva se scurg de lichid si se spala sub jet de apa rece, iar apoi se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Ceapa, morcovii, telina si ardeiul gras se inabusa in ulei cu putina apa (100 ml), se adauga boia de ardei dulce, pasta de tomate, jumatatea de cub MAGGI, carne si restul de apa. Separat, se framanta din faina, oua, sare si 50 ml apa o coca de taitei. Cand sosul incepe sa fiarba, se pune cus-cus-ul format prin rupere cu mana din coca de taitei. Se adauga ciuperci, usturoi, piper, jumatate din cantitatea de patrunjel verde taiat marunt si

ardei iute.

Gulasul muresean se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema din legume coapte la cuptor

Supa crema din legume coapte la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca