Gulas secuiesc (de Zalau)

Punem intr-o cratita mai mare untura cat o nuca., in untura o ceapa rosie taiata marunt si o lingura de boia; daca acestea s-au incalzit bine, sa adau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • untura cat o nuca
  • 200 g de linte
  • 1 lingura de boia de ardei
  • 1
  • 5 kg pulpa de porc (slaba)
  • Sare dupa gust
  • 6 linguri de lemn cu varza murata
  • 4 dl smantana

Mod de preparare

Punem intr-o cratita mai mare untura cat o nuca., in untura o ceapa rosie taiata marunt si o lingura de boia; daca acestea s-au incalzit bine, sa adaugam 1,5 kg carne de porc prospata, cu grasime taiata in bucati. Adaugam putina sare, acoperim cu un capac cratita, si s-o firbem adaugand cate putina apa, timp de ½ ora; sa adaugam intre bucatile de carne 6 linguri de lemn cu varza acra pe care o amestecam bine cu carnea, sa fierbem in continuare timp de ½ or; apoi adaugam 4 dl smantana dulce, cu care sa mai fierbem 5 mnute,; apoi servim intr-un castron adanc.
Alte retete culinare

Mazare cu pui

Mazare la cuptor cu cartofi

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...