Gulii delicioase umplute

Pentru guliile umplute se aleg gulii tinere, cam de aceeasi marime. Se curata, se scobesc si se umplu cu o tocatura ca pentru ardei. Se asaza in cratita.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 gulii mijlocii
  • 400 g carne macra
  • 1 felie piine
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura orez
  • 1 lingurita marar tocat
  • sare
  • Pentru sos:
  • 2 linguri untura
  • 1/2 lingura faina
  • 1 ceasca zeama de carne (sau apa)
  • 1 lingura bulion
  • 5 bucatele zahar
  • sare.

Mod de preparare

Pentru guliile umplute se aleg gulii tinere, cam de aceeasi marime. Se curata, se scobesc si se umplu cu o tocatura ca pentru ardei. Se asaza in cratita si se toarna deasupra un sos facut dintr-un rantas de faina cu untura, stins cu zeama de carne la care se adauga bulion de rosii si putin zahar ars. Dupa ce fierb pe masina, se dau la cuptor.


Guliile umplute se servesc calde.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...