Gyoza – coltunasi japonezi

Gyoza este un fel de mancare foarte popular in Japonia, care se prepara dupa principiul coltunasilor, dar cu savoare japoneza.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 170 ml apa
  • 200 g faina
  • Umplutura:
  • 200 g carne tocata de porc
  • Varza
  • Nira – se poate inlocui cu praz sau ceapa verde
  • Usturoi
  • Ghimbir
  • Sake – se poate inlocui cu alta tarie nearomata
  • Sos de soia
  • Sare
  • piper
  • Ulei de susan
  • Sos:
  • Sos de soia
  • Otet

Mod de preparare

Pentru aluat amestecati ingredientele si framantati aluatul pana obtineti o compozitie fina si nelipicioasa. Acoperiti aluatul cu un prosop umed si lasati-l deoparte cateva minute.

Separati aluatul in 30 bucati si formati din fiecare bucata cate un disc subtire cu diametrul de aprox. 10 cm. Mijlocul fiecarui disc trebuie sa fie usor mai gros decat marginile.

Pentru umplutura tocati fin niste frunze verzi de varza, ceapa verde sau praz, ghimbir si usturoi. Cantitatea zarzavatului tocat trebuie sa fie egala cu cantitatea carnii. Presarati  varza cu sare si lasati-o deoparte cateva minute. Apoi scurgeti apa din varza.

Amestecati varza, ceapa verde, prazul sau nira, ghimbirul, usturoiul si carnea impreuna si adaugati sare, piper, sos de soia, sake si ulei de susan. Amestecati foarte bine.

Umpleti discurile de aluat cu cate putin din compozitia obtinuta; umeziti marginile discului cu putina apa (doar un semicerc); inchideti gyoza formand aprox. 6 falduri (vezi imaginea).

Prajiti gyoza in putin ulei, pana se rumenesc, apoi adaugati apa cat sa le acopere pe jumatate. Tineti la foc mare pana se evapora apa, apoi luati gyoza de pe foc.

Pentru sos amestecati cantitati egale de sos de soia si otet.


Serviti gyoza dupa ce le inmuiati in sos.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa