Iepure cu masline

Se curata carnea dupa ce a fost marinata si se caleste in ulei. La fel se procedeaza .si cu maruntaiele. Carnea se scoate si se lasa pe o far­furi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne de iepure
  • 100 g masline
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de zahar
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 lingura de bulion de rosii
  • 1/2 lamaie
  • 1 cana de supa
  • maruntaie de iepure

Mod de preparare

Se curata carnea dupa ce a fost marinata si se caleste in ulei. La fel se procedeaza .si cu maruntaiele. Carnea se scoate si se lasa pe o far­furie, timp cit se pregateste sosul astfel : se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei incins, impreuna cu o cescuta de apa. Cind ceapa devine sticloasa, se stinge cu o lingura de bulion desfacut in apa rece si se da intr-un clocot. Se adauga o cana de supa, o lingura de otet si o lingura de zahar in sosul de ceapa si se fierbe la foc mic un sfert de ora. Se pune carnea in sos si se fierbe impreuna cu maslinele date in clocot si spalate cu apa rece. in sosul de ceapa se pun felii subtiri de lamiie, care dau gust bun mincarii. Se potriveste de sare si se ia de pe foc atunci cind carnea a capatat gustul sosului in care a fiert.

Mancarea se serveste calda.

Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...