Iepure cu sos de ceapa

Dupa ce marinam carnea de iepure in apa cu otet si zarzavat de supa cateva ore, se curata de pielite, se sterge cu un prosop curat si se taie bucati

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de iepure sau resturi de friptura de iepure
  • sare
  • 2 cepe
  • 1 ceasca de ulei
  • foaie de dafin
  • piper boabe
  • 1 ceasca de supa
  • 1 pa­har de smantana

Mod de preparare

Dupa ce marinam carnea de iepure in apa cu otet si zarzavat de supa cateva ore, se curata de pielite, se sterge cu un prosop curat si se taie bucati mari. Se pune carnea intr-o cratita emailata, cu ulei fierbinte si se prajeste pe toate partile pina cind devine frageda, apoi se scoate pe farfurie si se pregateste un sos de ceapa in uleiul ramas. Ceapa se caleste marunt si se pune peste ulei cu o cescuta de apa. Se acopera cra­tita si se micsoreaza focul. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga carnea, niper boabe, o ceasca de supa, o foaie de dafin si sarea necesara. Se acopera cratita si se fierbe inabusit, pe foc mic, o ora.

Se scot bucatile de Jarne, se ingroasa sosul cu un pahar de smintina si se serveste totul fierbinte.

Alte retete recomandate

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...