Iepure cu sos de ceapa

Dupa ce marinam carnea de iepure in apa cu otet si zarzavat de supa cateva ore, se curata de pielite, se sterge cu un prosop curat si se taie bucati

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de iepure sau resturi de friptura de iepure
  • sare
  • 2 cepe
  • 1 ceasca de ulei
  • foaie de dafin
  • piper boabe
  • 1 ceasca de supa
  • 1 pa­har de smantana

Mod de preparare

Dupa ce marinam carnea de iepure in apa cu otet si zarzavat de supa cateva ore, se curata de pielite, se sterge cu un prosop curat si se taie bucati mari. Se pune carnea intr-o cratita emailata, cu ulei fierbinte si se prajeste pe toate partile pina cind devine frageda, apoi se scoate pe farfurie si se pregateste un sos de ceapa in uleiul ramas. Ceapa se caleste marunt si se pune peste ulei cu o cescuta de apa. Se acopera cra­tita si se micsoreaza focul. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga carnea, niper boabe, o ceasca de supa, o foaie de dafin si sarea necesara. Se acopera cratita si se fierbe inabusit, pe foc mic, o ora.

Se scot bucatile de Jarne, se ingroasa sosul cu un pahar de smintina si se serveste totul fierbinte.

Alte retete recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca