Se spala inima, se curata de zgarciuri, se taie felii groase de 2-3 cm si se asaza in strat subtire cu unt si o ceapa tocata. Se pune alt strat de fel
Se spala inima, se curata de zgarciuri, se taie felii groase de 2-3 cm si se asaza in strat subtire cu unt si o ceapa tocata. Se pune alt strat de felii de inima, se acopera cu ceapa tocata sau taiata felii subtiri, deasupra se toarna o ceasca de apa si se lasa pe foc mic sa fiarba inabusit. Cand ceapa s-a inmuiat, se mai adauga apa, sare si piper macinat. Se lasa sa mai fiarba pana cand inima se poate consuma. Se face un sos dintr-un pahar de smantana si o lingurita de faina care se rastoarna peste mancare, se mai lasa zece minute, timp necesar sa fiarba faina, apoi se ia de pe foc.
Se serveste fierbinte.
Alte retete care contin carne:
Dovlecei umpluti cu carne
Tocanita de pui
Ardei umpluti
Banala mămăligă este un aliment foarte gustos şi sănătos, nutriţioniştii numind mălaiul "prietenul intestinului...
Mămăligă (reţeta de bază)Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura