Inima cu smantana

Se spala inima, se curata de zgarciuri, se taie felii groase de 2-3 cm si se asaza in strat subtire cu unt si o ceapa tocata. Se pune alt strat de fel

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg inima de vaca sau de porc
  • 2 cepe
  • 3 linguri de unt
  • 1 pahar de smantana
  • 1 lingurita de faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala inima, se curata de zgarciuri, se taie felii groase de 2-3 cm si se asaza in strat subtire cu unt si o ceapa tocata. Se pune alt strat de felii de inima, se acopera cu ceapa tocata sau taiata felii subtiri, deasupra se toarna o ceasca de apa si se lasa pe foc mic sa fiarba inabusit. Cand ceapa s-a inmuiat, se mai adauga apa, sare si piper macinat. Se lasa sa mai fiarba pana cand inima se poate consuma. Se face un sos dintr-un pahar de smantana si o lingurita de faina care se rastoarna peste mancare, se mai lasa zece minute, timp necesar sa fiarba faina, apoi se ia de pe foc.
Se serveste fierbinte.

Alte retete care contin carne:

Dovlecei umpluti cu carne

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Mămăligă (reţeta de bază)

Banala mămăligă este un aliment foarte gustos şi sănătos, nutriţioniştii numind mălaiul "prietenul intestinului...

Mămăligă (reţeta de bază)
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise