Jambon fiert in vin

Pulpa se curata de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie alb si curat si se spala cu apa rece. Se sareaza si se pipareaza usor, se pune la

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pulpa din spate
  • boabe de piper
  • boabe de ienibahar
  • o foaie de dafin
  • o capatina de usturoi
  • 3 l de vin alb

Mod de preparare

Pulpa se curata de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie

alb si curat si se spala cu apa rece.

Se sareaza si se pipareaza usor, se pune la fiert in apa calda in care s-au pus usturoiul, dafinul, ienibaharul si piperul.

Se fierbe la foc mic pina cind apa, care a acoperit la inceput jambonul, a scazut cu doua degete sub nivelul initial. Atunci se adauga vinul si se lasa sa fiarba doua ore.

Se raceste in vasul in care a fiert.

Se scoate, se stringe bine, dindu-i forma pe care a avut-o initial, se leaga cu sfoara subtire si se lasa in curent de aer pentru a se usca.

Pentru o pastrare indelungata, jambonul se tine o zi-doua la fum.
Pofta buna!

Reteta Jambon fiert in vin a fost propusa de iuga pe forum culinar.ro

Alte retete de friptura gasiti aici:

Friptura impletita,

Friptura in ulei

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Tort Anamaria

Un tort deosebit cu o aroma fenomenala care iti incanta papilele gustative.

Tort Anamaria
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea