Kafta (chiftele) cu cartofi

Chiftele cu carne si cartofi la cuptor este o mancare deosebita in primul rand din cauza aromelor pe care le regasim in chiftele. Este o idee de mancare potrivita pentru masa de pranz.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne de vita tocata
  • 1/2 legatura patrunjel (tocata fin sau la mulinex)
  • 1/2 ceapa (tocata fin/mulinex)
  • sare
  • 7spices
  • pepper (bhar)
  • 5 cartofi
  • 3 rosii mari
  • 1 cana suc de rosii sau 2 linguri pasta de rosii
  • Optional: 2 catei de usturoi
  • ardei gras

Mod de preparare

Carnea tocata se amesteca cu ceapa+patrunjelul +sare+piper+condimente.

Cartofii se curata de coaja si se taie felii de ~ 2 cm.

Intr-o tava se pun cartofii felii, peste kafta (sub forma unor chiftele), peste felii de rosii. Optional se pot pune niste usturoi taiat felii si ardei gras.

Se pune 1 cana apa +1 cana suc de rosii, cat sa acopere carnea, si se da la cuptor la 400 F/200 C ~30- 40 min


Pofta buna! Reteta Kafta cu cartofi a fost propusa de elena_antony pe forum culinar.ro Alte retete cu specific libanez gasiti aici: Biriani de pui, Kibbe prajit, Falafel Sihab - chiftelute naut

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...