Kofta, chiftele arabesti cu sos

Cu manutele ude amestecam si stropim putin cu apa ingredientele pina rezulta un amestec ca la chiftelele noastre,dupa cum vedeti aici nu este nevoie d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame carne tocata de vita sau miel
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 linguri coriandru verde tocat marunt(puteti folosi patrunjel)
  • 1/2 lingurita cumin
  • 1/2 lingurita coriandru pudra
  • 1/2 lingurita turmeric
  • un virf de lingurita ginger
  • sare
  • piper
  • Pentru sos
  • o ceapa tocata marunt
  • 3 catei usturoi
  • o rosie mare taiata cubulete
  • o conserva cu rosii zdrobite sau bulion
  • 250 ml apa
  • 1/2 lingurita cumin
  • 1/lingurita coriandru pudra
  • sare
  • piper
  • verdeata

Mod de preparare

Cu manutele ude amestecam si stropim putin cu apa ingredientele pina rezulta un amestec ca la chiftelele noastre,dupa cum vedeti aici nu este nevoie de ou si nici faina.Apoi le dam forma unor kofte ovale si le prajim in ulei pina se rumenesc,dupa care le scoatem pe un servet de hirtie sa absoarba uleiul.

Intre timp ne apucam de sos,in 2 linguri de ulei punem la calit ceapa si usturoiul pina se inmoaie putin dupa care adaugam rosia taiata cubulete si coriandrul, cuminul,amestecam putin si adaugam rosiile zdrobite si 250 ml de apa,lasam totul sa dea intr-un clocot aproximativ 5 minute dupa care reducem focul si fierbem sosul pentru 10 minute si adaugam chiftelele apoi reducem focul la mic,mai fierbem pentru 30 sau 35 de minute pina sosul scade la jumatate.

La final adaugam verdeata si servim de preferat cu orez basmati sau cus cus,preferatul nostru fiind orezul care merge de minune.

POFTA BUNA!

Reteta postata de sarah_nc

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu pastrav afumat

Cum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...

Salata cu pastrav afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca