Lasagna

Se fierb foile in apa cu sare si neaparat cativa stropi de ulei, pentru ca altfel se lipesc intre ele si nu se mai pot folosi. Se unge o tava cu unt s

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o cutie de foi de lasagna
  • parmezan ras
  • putin unt
  • Sosul de carne :
  • 400 g carne tocata
  • un borcan de pasta de rosii
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • condimente: sare
  • piper
  • vegeta
  • nucsoara
  • Sosul alb :
  • 20 g de unt
  • 3 linguri mari de faina
  • lapte rece

Mod de preparare

Se fierb foile in apa cu sare si neaparat cativa stropi de ulei, pentru ca altfel se lipesc intre ele si nu se mai pot folosi. Se unge o tava cu unt si se aseaza primul strat de foi. Apoi se pune un strat de sos de carne, deasupra unul de sos alb si se presara cu parmezan. Se pune iar un strat de foi si tot asa, astfel incat ultimul strat sa fie de foi. Se unge cu unt deasupra, apoi se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, timp de o ora. Se tine la cuptor, la foc mediu, cca o ora, dupa 30 de min de stat in cuptor, se indeparteaza folia de aliminiu si se mai lasa alte 30 de min la cuptor.

Sosul de carne:

Se caleste ceapa, apoi cand aceasta este aurie, se adauga un strop de apa si morcovul ras. Se calesc impreuna, apoi se adauga telina si carnea. Se prajeste pana cand carnea isi schimba culoarea, apoi se adauga sosul de rosii. Se tine pe foc in functie de cat de gros dorim sa fie. Se tine cca 30 de min.

Sosul alb:

Se topeste untul, apoi se adauga treptat faina, ca sa nu faca cocoloase. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu. Se condimenteaza cu sare is oregano. Se tine pe foc cca 5 min, pana se ingroasa.


Se sreveste cald. Daca se doreste se mai presara parmezan ras deasupra.

Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa